Een trui van Nederlandse wol

Houd jezelf warm met een trui van Nederlandse wol. Dan kan de verwarming makkelijk een graadje lager. Je slaat daarmee twee duurzame vliegen in één klap: Nederlandse wol gaat niet als afval naar China én je bespaart energie.

*

De no-knitting trui

Ook als je niet (zo goed) kunt breien, kunt je een wollen trui maken voor Warmetruiendag.

Ingrediënten: een oude wollen trui (uit de kringloopwinkel of een afgedankte trui uit je eigen kast), een schaar, naald en draad.

**

De Pleed spencer

Kun je wel breien, maar weet je niet of je wel geduld en skills hebt voor een hele trui? Brei dan de Pleed spencer.

Wini breide een prachtige blauwe spencer. Hij is niet ingewikkeld. Je breit hem met dikke wol én de mouwen hoef je dus niet te doen.

***

De officiële Warmetruiendagtrui

Omdat het alweer de 15e Warmetruiendag is dit jaar, ontwierp Carolien Evers ontwierp een prachtige jubileumtrui voor Warmetruiendag.

Tip: hij staat mannen ook prachtig.

foto: Eva Broekema

Waar koop je Nederlandse wol?

Het lijkt moeilijk om Nederlandse wol te vinden. Toch is het op veel plekken wel verkrijgbaar. Er zijn steeds meer goede wolwinkels die het verkopen.

Hier vind je adressen van Nederlandse breiwol die in het Denemarken, Duitsland of België gesponnen is. Op sommige plekken, zoals bij Wad’nwolletje, de Wolkelder en de Herders van Balloo kun je ook handgesponnen wol kopen.

Verkoop jij handgesponnen of machinaal gesponnen Nederlands wollen garen en sta je niet op deze lijst? Maar zou je dat wel leuk vinden? Stuur ons even een mailtje en we zetten je erbij.

Verkoopadressen