Geboren: babypleed

PLEED gaat door. Met dit berichtje informeren we je over één van de vervolg-initiatieven, waarbij je ons hopelijk kunt en/of wilt helpen.
 
Het gaat om BabyPLEED: door het maken van babydekentjes van 60 bij 80 cm van lokale wol, hopen we de opgebouwde kennis, ervaring en contacten via PLEED verder te ontwikkelen en schapewol te “redden” van transport naar China. We starten in een Leeuwarder wijk met een programma van 9 maanden. We maken baby-dekentjes die we uitdelen aan de jonge ouders. 3 maanden spinnen, 3 maanden spinnen en pleeds maken, 3 maanden afronden en uitdelen. We willen ieder jaar een andere lokatie/wijk bij het project betrekken. Op dit moment zijn we in overleg met het wijkgebouw in de wijk Aldlân. We vragen jullie of je met ons mee wilt doen. Dat kan zowel thuis, als tijdens bijeenkomsten die we in het wijkgebouw gaan organiseren.
 
Voor het maken van de eerste voorraad baby-dekentjes, zijn we op zoek naar lokale wol. De wol van de Leeuwarder kudde van dit seizoen is niet meer beschikbaar, en we willen toch graag binnenkort van start gaan. De lokale wol mag een vacht zijn, maar ook gesponnen wol is welkom. Belangrijk is dat het een vacht is van een lokaal schaap, van een kwaliteit die geschikt is om er garen mee te spinnen. De gesponnen wol is bij voorkeur al een keer gewassen/uitgekookt. Voor een BabyPLEED is ongeveer 500 gram gesponnen wol nodig.
 
Mocht je wol beschikbaar hebben, wil je dan een mailtje sturen via onderstaande button?
We nemen dan contact met je op om verder afspraken te maken hoe we jouw wol bij BabyPLEED krijgen.
 
Ook kun je ons mailen als je mee wilt doen als spinner/breier/haker/vilter/wever van een BabyPLEED. Dan houden we je op de hoogte van onze plannen.
 
Alvast bedankt en groeten, namens BabyPLEED,
Marja van Lieshout en Monique Terwisscha van Scheltinga