BabyPleed

In 2020 is BabyPLEED van start gegaan, als een van de spinn-off-projecten van het “grote” PLEED. We verzamelen lokale wol, zowel van de Leeuwarder kudde als van andere schapen in Friesland (Goutum, Stiens, Witmarsum, Drachten, …) Met deze wol gaan we aan de slag: wassen, kaarden, spinnen, vilten, weven, breien en haken.

De eerste baby’s hebben al een dekentje

In het seizoen 2020/2021 konden we dit vanwege de corona-maatregelen helaas niet samen doen in het gebouw van de Leeuwarder wijk Aldlân. Maar dit hield ons niet tegen: in november 2020 is er wol uitgedeeld om te verwerken, in april 2021 hebben we gesponnen draden overgedragen aan makers, in de zomer van 2021 is er een mooie stapel warme dekentjes ontstaan, dekentjes die nu (herfst 2021) hun weg vinden naar de baby’s in Leeuwarden en omgeving.

We gaan weer beginnen!

We mogen nu weer gebruik maken van het wijkgebouw. In september 2021 hebben we de dekentjes laten zien aan de makers, en zijn we van start gegaan met een nieuwe ronde van spinnen – maken – uitdelen.

Daarnaast organiseren we tweewekelijks werkavonden in het wijkgebouw Aldlân. Op deze avonden wordt gesponnen gekaard, gehaakt, gebreid, van elkaar geleerd en worden allerlei ervaringen uitgewisseld. En daarna gaan de meeste mensen thuis verder, en komen ze een volgende keer wel of niet weer langs. Parkeren kan voor de deur.

Doe je mee?

Je kunt op allerlei manieren met ons meedoen, door thuis en / of op de werkavonden aan de slag te gaan met het verwerken van de ruwe wol of de gesponnen dragen. Als je daar meer over wilt weten, neem dan contact met ons op via een mail.
 
We hopen jullie eens te zien, zodat we ons plezier in het werken met de lokale wol met elkaar kunnen delen.
 
Marja van Lieshout en Monique Terwisscha van Scheltinga

BabyPLEED werkavonden

Wijkgebouw Aldlân, van 19.00-21.00,
Salomonszegel 99, 8935 SC Leeuwarden.

De werkavonden zijn afwisselend op woensdag- en donderdagavond.

Stuur ons een mailtje voor actuele data!Ja ik wil meedoen met BabyPLEED